Categories
England Life

Londra după mai bine de 7 luni.

Au trecut mai bine de 7 luni de când am poposit pe meleaguri străine.

Abia acum pot sa îmi dau cu părerea despre ce înseamnă să fi printre străini.

Mulți ma întreabă cum e viata aici, și cel mai bun exemplu pe care îl pot da e cel cu benzina, dacă câștigi 2000 de lei pe luna, benzina e 1.3 lei litrul. Și de aici oricine cu puțină imaginație își poate da seama ce înseamnă asta.

Referitor la munca, e foarte greu, mai ales ca nu ești de-al lor, dar te plătesc pentru munca depusa și nu își permit sa își bata joc de tine. Iar dacă ești bun în ceea ce faci și îți faci treaba cum trebuie atunci ai șanse mari de reușită.

Din primul salar am cumpărat o mașină nu foarte veche. Dintr-un salar de 2000 de lei mașina costa 900 de lei. Ca sa vezi diferența. Problema e cu asigurarea care m-a costat la o mașină de 900 lei mai bine de 2400 de lei pe an. Eu nu am găsit încă logica dar asta e.

Puteam sa mai scad din prețul asigurării dacă aveam motor mai mic (nu 1.9 TDI), dacă aveam permis Englezesc (intre timp l-am schimbat dar nu mai contează), dacă aveam o hârtie de la firma de asigurări din România în care sa fie precizat faptul ca nu am avut incidente cât timp am condus în țară (multiplu de un an, cu cât mai mulți cu atat mai bine).

La fel de bine putea sa fie și mai scumpa dacă aveam sub 25 de ani sau mai puțin de 2 ani pe permis sau dacă locuiam intr – o zona cu criminalitate ridicata sau mai aproape de centru.

În rest e mult mai curat decât în România, lumea e mult mai civilizata, iar în trafic toți se comporta civilizat (nu neapărat ca asa vor ei dar pentru ca e plin de tot felul de camere care abia așteaptă sa faci o mișcare greșită ca sa iti poată trimite acasă un plic maro cu suma corecta pe care o ai de plata, iar după 3-4 astfel de amenzi te calmezi instant fără sa vrei)

Aici legea e lege și sunt destui oameni care sa aibă grija ca ea sa fie respectata. Nu merge cu smecherii 🙂

20 Martie 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.