SCNet Romania frauda sau real?

Am vazut in ultima vreme ca multi oameni cauta informatii despre SCNet Romania (scnetromania), si anume daca este o frauda, sau e o metoda legala de a castiga niste bani.

Si eu mi-am facut cont si m-am inscris in SCnet Romania la recomandarea unui amic, care e mai in tema decat mine.

Mi-a zis sa aduc cat mai multa lume in retea deoarece o sa fie o treaba mare de tot si ca se vor face bani frumosi, dar eu eram sceptic. Am mai fumat multe chestii de genul MLM (morons lose money), care erau mai mult tzepe decat afaceri, dar mi-a zis ca si AVON si Oriflame sunt tot MLM-uri, si aici trebuie sa recunosc ca tipul are dreptate.

Cum am zis, m-am inscris pe site si am inceput sa citesc pe acolo contractele lor. Si din cate am inteles eu ideea e in felul urmator:

Se face o retea de potentiali clienti. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Intre timp se incearca acapararea cat mai multor afaceri de partea SCNet Romania pentru a oferi potentialilor clienti serviciile acestora dar la un pret cu discount (10% daca nu ma insel).
Ei bine discountul ala nu-l vezi pe loc ci platesti serviciul oferit in intregime, dar cei 10% din valoarea platita se impart in 4 directii:

– 1 % primiti dvs. in luna urmatoare
– 1 % primeste SCNet pentru administrare si alte cheltuieli (dar daca procentul oferit de firme e mai mic de 4%, SCNet NU ia nici un procent)
– 2 % se platesc in retea pe 4 nivele in sus.
– 6 % se intorc la Dvs., sub forma de vouchere de cumparaturi, care se vor strange intr-un cont virtual si se vor distribui intr-un un sistem Binar. (detalii despre sistemul Binar pe site: http://scnetromania.com/)

Tradus, cu cat ai mai multi oameni inscrisi sub tine, iti vor veni tie mai multi bani in viitor. Cel putin asa e teoria.

In realitate nu e tocmai roz situatia. Trebuie sa recrutezi o gramada de oameni, care sa fie activi si sa foloseasca serviciile partenerilor SCNet Romania. Aici intervine partea a 2-a, si anume cate firme vor dori sa intre in schema asta, si cati vor fi dispusi sa renunte la 10% din pret pentru a intra in colaborarea cu SCNet Romania.

Eu sa am o firma si sa ofer serviciile mele unei companii ca SCNet Romania cu 10% mai putin decat in mod normal ar trebui sa primesc in schimb o gramada de beneficii din partea SCNet Romania. Si nu doar o gramada de potentiali clienti, ci probabil as avea mult mai multe asteptari pentru cel 10% reducere.

Acum la mijloc e o chestie de marketing, daca va reusi SCNet Romania sa atraga de partea ei cat mai multe firme, atunci probabil ca toata povestea asta va functiona. Probabil ca firmele consacrate nu-i vor baga in seama si nu-i vor lua prea in serios pe cei de la SCNet Romania, deoarece au suficienti clienti si nu cred ca li se va renta sa renunte la 10% din incasari pentru cativa clienti adusi de SCNet Romania.

DAR sunt suficiente firme care-s la inceput si ar da orice pentru a-si atrage clienti de partea lor, pentru a-si mari incasarile. Si astfel ideea care sta la baza SCNet Romania ar putea functiona.

Asa ca daca e real sau nu, asta cred ca depinde in mare parte si de cei care sunt inscrisi in retea.

Oricum am vazut ca mai sunt multe de inbunatatit si la site (de exemplu traducerile), si as vrea sa revin cu o postare din nou pe blog cand vor fi cel putin 1000 de firme inscrise in SCNet si potentialii clienti vor avea de unde sa aleaga.

Deocamdata stiu ca amicul meu a testat sistemul la o firma de taximetre din Cluj si tot ce a trebuit sa faca, a fost sa zica soferului codul sau SCnet, si bonusul a fost alocat. Probabil cei 50 de bani din cursa de 5 lei nu vi se pare mult, mai ales cand trebuie impartiti in 4 directii, dar daca lumea se inscrie si fiecare reuseste sa-si inscrie cat mai multi oameni activi sub el, atunci castigurile s-ar inmulti vertiginos.

Partea buna e ca tie ca si utilizator simplu nu ti se cer bani pentru a intra in retea (cum e obiceiuri la alte MLM-uri), trebuie doar sa fi activ, sa te inscrii gratuit, si sa iti inscrii toate cunostintele sub tine, si asta pentru ca SCNet Romania sa aiba o baza de date cu clienti cat mai mare pentru a putea negocia cat mai usor contractele cu viitoarele firme partenere.

Asa ca eu cred ca exista o sansa de reusita.

P.S. Cand voi vedea 10% reducere la carburanti atunci voi fi 100% convins ca treaba functioneaza.

Tags: , , , ,

73 Responses to “SCNet Romania frauda sau real?”

  1. onedin says:

    Pentru Bogdan,daca am intrat cu un BM33 si din 16 inscrisi nu a platit nimeni in 3 luni, ce e de facut?….pot sa-mi retrag banii? sau trebuie sa va dau in judecata?…

  2. onedin says:

    nu afisati toate comentariile, am scris doua pana acum….

  3. Geza says:

    Am rămas în urma cu aprobările la comentarii, îmi cer scuze.

  4. Marius Ionescu says:

    Salut, am citit si pareri bune si pareri rele despre acest business.Acum punctul meu de vedere este urmatorul .Atata timp cat un sistem de NM se bazeaza pe rulajul de pachete partener si nu pe rulajul de servicii treaba asta nu o sa tina prea mult … Sunt destule sisteme care la un moment dat s-au infundat. Cunosc oameni din SCNET care o duc foarte bine, si cunosc oamnei ajunsi in sapa de lemn vrajiti de aceasta euforie a castigului rapid.Sistemul nu are nico vina n-a bagat mana in buzunar la nimeni , ci lipsa de educatie financiara e mortala uneori.Am mai intalnit tot in acest sistem tot felul de MLM-sti a lui peste oceanic , mari exeperti in NM Robert Kyosaki mic copil pe langa ei…care sunt atrasi nu neaparat de sistem ci de atmosfera de circ si paine care se creeaza la evenimentele de tip MLM…. Dau o singura sansa sistemului cand o sa vad firme precum OMV, MOL, MARRIOT, ROMPETROL, PETROM ,CAREFFOUR, etc nu magazinul de la coltul strazii atunci o sa-mi scot palaria.Pana atunci faceti ce va dicteaza liberul arbitru. Aerul este gratis , oxigeneaza creierul de acolo inainte fiecare cat il duce inteligenta .Sarbatori fericite!!!

  5. onedin says:

    CLAR CA ESTE FRAUDA !
    NU CUMVA SA INTRATI
    CA RAMANETI CU BANII DATI!!!
    GEZ TREBUIE SA STIE CAT MAI MULTI SA NU INTRE IN ACESTA MIZERIE,BANII II IAU MARII CACATI DE DIRECTORI , RESTUL SUNT
    APLAUDACI

  6. Bogdan says:

    Pentru Onedin. Daca ai bagat BM33 si in 3 luni nu a mai intrat nimeni cu PP-uri, singurul lucru pe care poti sa-l faci e sa constati ce gresesti, sa inveti afacerea, deoarece si asta este o meserie. Eu am ajuns director si intr-adevar castig multi bani, in timp ce altii doar aplauda, asa este Onedin. Dar nu m-a numit nimeni director, am evoluat incet, incet cu multa munca, am invatat afacerea din mers, am furat-o de la cei mai buni ca mine. Daca vrei sa fii aplaudat trebuie sa meriti. La inceput am aplaudat si eu, de ce sa nu recunosc. Dar am avut vointa si perseverenta, m-am dat jos din tribuna si am intrat in teren unde am transpirat, m-am lovit, am cazut… dar m-am ridicat intotdeauna, m-am scuturat putin si am continuat lupta. Daca ramai in tribuna aplauzi, daca ai curajul sa cobori in teren vei fi aplaudat. Este alegerea fiecaruia. Afacerea merge struna pentru cine si-o doreste cu adevarat. HAI SCNET!!!
    Oricum, sa stii ca imi este simpatic, Onedin!

  7. Mihai says:

    pentru Bogdan: Meriti un premiu la un concurs de tinere sperante scriitoricesti 🙂
    “am intrat in teren unde am transpirat, m-am lovit, am cazut… dar m-am ridicat intotdeauna, m-am scuturat putin si am continuat lupta” – motivational, nu gluma…
    “Eu am ajuns director” – calcule matematice arata ca doar cei din varful piramidei (directorii se afla pe-acolo) castiga bani…
    Felicitari (sincere si invidioase) !

  8. john says:

    Acest concept nu este pentru toata lumea , totul este facultativ in viata .. fiecare alega daca vrea sa paricipe la acest concept si sa castige bani pur si simplu din cumparaturile pe care le face zilnic .. Cine vrea sa participe se poate inscrie gratuit aici : https://www.scnetworld.com/ro/registration.php
    Va trebuie doar ID instructorului (212516) si sunt dispus sa va sustin si sa va instruiesc .. ma puteti contacta online la : iaxbun@yahoo.com
    Mult succes !!!

  9. onedin says:

    n-ai decat, atata timp cat oamenii i-am adus eu, dar ei n-au avut incredere in afacere?!….s-au mai tepuit si altii, se afla incet, incet…eu nu pot sa-mi insel prietenii cum au facut altii…

  10. Alex says:

    Acestia care tot se dau mari ca va fi bine ca vor face multi bani si la sfarsit spun sa se inscrie cat mai repede dau dovada de prostie. Daca ar fi asa nu ar spune nimic pentru ca asta ar insemna ca cei care vad comentariul lor isi pierd clientii. VRAJEALA

  11. Cristian M says:

    Buna ziua !

    Cateva randuri scurte vreu sa mentionez ceva:

    -Sunt angajat la o firma mica, cu domeniu electric. electronic si electromecanic, unde vindem produse noi cu specifucul de mai sus. efectuam asamblari si reparatii

    -Preturi mai mici fata de marile magazine cunoscute
    -Pt cantitati mai mari putem aplicat o reducere de pana la 10% direct din pretul intreg

    -Atentie la reducerile oferite de unele magazine, se poate ca reducerea respectiva si pretul produsului(redus) sa fie mai mare fata de cum la-ti gasi ne redus in alt magazin

  12. val says:

    dar poti sa nu faci nici o afacere si sa fii doar client care sa se bucure de reduceri…sigur potentialul afacerii este mare si vor fi si mai multe firme care vor dori sa se inscrie…nu s-au nascut toti cu talent in vanzari…dar asta nu inseamna ca nu poti beneficia..

  13. toma says:

    Cu sperante mari am intrat si eu in aceasta excrocherie si am pierdut 5600 euro impreuna cu sotia, iar cand incerc sa vorbesc cu cei de la scnet in speranta ca voi recupera banii nici macar nu au bunul simt sa imi raspunda la telefon, sa nu mai spun de mail_uri!
    Rusine lui Ciurte Lucian , Bodoki Gabi, Radu Serban si celor din clanul lor !!!!!!!!!!!

  14. ioana says:

    Povestea cumparaturilor de la partenerii comerciali este ok, dar procentele castigate nu sunt compesate in bani,ci folosite la cumparaturi la magazinele partenere.Imi spune cineva cum ?Ce procent se poate folosi la cumparare ?Daca am un PP (220 lei ) cat folosesc din ei ?Cate 5 lei ? Apoi cu sistemul binar.PP-urile introduse in sistem mai sunt ale mele sau puse in joc nu-mi mai apartin ?Daca nu-mi mai apartin unde merg atatia bani ? Ex:30/30=13.200 lei. Cu acestia ce se intampla ?Cei mai multi nu ajung niciodata la 30/30.Va rog sa-mi explicati.

  15. goleamaria says:

    As dori sa stiu ce se intampla cu pp-urile introduse in sistemul binar.Mai sunt aceia banii mei ? La 24/24; 30/30 se ajunge foarte greu sau deloc.Eu nu voi ajunge cu siguranta pentru ca mi se pare incorect sa blochezi banii cuiva stiind ca cei mai multi nu vor ajunge atat de departe.Banii din pp-uri ai c ui sunt ? La 30/30 sunt 13200 lei. As dori un raspuns corect.

  16. Marcel Cimpeanu says:

    Sunt economist, am licenta EBCL (European Bussines Competence Licence) si studiez, de cam doua luni, in timpul liber, sistemul SCnet. Ca proiect de marketing m-a impresionat si continua sa ma fascineze. Mu i-am gasit inca defecte de proiect si nici un fel de incalcare a legilor in vigoare, nici a legilor Romaniei, nici a legilor Uniunii Europene. Dar promit ca mai caut. Da, depaseste capacitatea de intelegere a multora dintre noi. Ca, de fapt, cele mai multe sisteme de pe lumea asta.
    Ca fost jurnalist inteleg impactul parerilor. Ma intereseaza insa ceea ce va urma peste ani. Citind ce s-a scris aici, ca studiu al fenomenului SCnet, ma face sa aprofundez mai mult problema.
    Sincer, ma deranjeaza faptul ca prea multi stiu orice despre orice chestiune intelegand totul prin comparatii.
    Cred ca nici macar nu s-au obosit sa citeasca tot ce a pus la dispozitie SCnet. Recunost, nici eu. Dar merg sistematic.
    Ma pasioneaza cunoasterea. Cu voia dumneavoastra va tin la curent.
    Stie cineva ce s-a spus despre computere si apoi despre internet, cand a aparut?

  17. Cacareze says:

    Acest tip de comert incalca art. 35 & 36 din OUG 99/2000

  18. mihaela says:

    Rog un sfat: cine vrea sa se retraga cum face sa si recupereze si banii???

  19. DANA says:

    Am aflat intamplator de ,,schema” – de la mama unui prieten. Care a fost ,,vrajita” de un consigliere’ si a ,,sarit la cap” cu vreo 8.000 de lei noi. Ca asa a fost ,,sfatuita ca e mai bine”. Habar n’avea de vre-un business, a pus ,,botu” si a dat banul. Am aflat si am intrebat/cercetat cum ,,sta cazul”.. I-am explicat – DACA ,,sari” la nivel mare FARA SA AI oameni dedesubt, e ca si cum ai incepe sa faci o casa de la nivelul trei in sus. Adica faci un spanac. Bine a spus si ultimul ,,vorbitor” aici -onedin, dar si Huhureu.
    Unii zic cum ca poti ,,profita” de reduceri- CARE reduceri? de la magazinele afiliate- Unele sunt in partea cealalta a orasului- deci hai sa gandim LOGIC- pentru o reducere de trei.. surcele traversezi orasul, pierzi timp si platesti transport.. ca sa…? ce? NU E ECONOMIC asa!
    Ca sa ,,castigi ceva” TREBUIE sa ai sub ,,tine” cumparatori SERIOSI (barosani, adica) care sa cumpere la greu. DA! se ,,castiga” -castiga cine reuseste sa aduca cat mai multi fraieri- gaste de jumulit- Ca exemplu pot da lucrarea unui tip -,,cum am devenit mai bogat”- unde autorul descrie-povesteste cui vrea sa devina ,,bogat’, ca… el a avut ideea sa scrie cartea aia si asa a devenit… bogat! Simplu, nu? Deci exista ,,calea lunga”- sa staaaaaai sa ,,gasesti” pe cate unul- si ai o crestere.. vaga sau sa ,,sari” cu banul, si sa urci in ,,ramura”.. dar caz in care NU ai pe nimeni dedesupt.. tot NIMICA nu faci.. Adica SCHEMA- dar in cazul asta dai banul inainte- el ramane in contul scnet si cu el se face rulaj. CINE castiga? depunatorul- e clar ca NU.
    Ultima faza la care ma gandesc- pentru cei care vor sa ,,castige” fara sa munceasca- ASTA e o pedeapsa de la Domnul- pentru lacomia lor, ca vor bani faca munca. (munca = efort depus si produs rezultat fizic, nu dividende, procente, alte scheme).

  20. Alexandru says:

    Eu am niște prieteni care s au înscris și au făcut serios scnet, m au convins și pe mine să îmi blochez 660 lei bani pe care eu nu mai am Cum să îi scot de acolo, acești prieteni ai mei se pregătesc să dea sc net în judecată.eu mi am pierdut banii Vă rog să vă gândiți bn și mult înainte să mai băgați bani în buzunarele nu știu cui,

  21. Flucus IoaN says:

    Sunt din Sinca Noua si am fost invitat de Nicolae Iovan (preot)SI DE ALTE 3 PERSOANE la o intalnire de prezentare scnet.Au explicat avantajele inscrierii si dupa semnarea contractului au inceput sa explice mai multe.Au spus ca daca punem 11000 lei in contul scnet din primul clic vom avea 12000 lei.Au spus ca banii intra in contul celui care ia pus chiar a 2a zi si ca de banii acestia se pot face cumparaturi de la firmele partenere:Dedeman ,Leroy Merlin,Emag. Moll,etc.Astfel am depus banii iar dupa depunere Iovan i.a trecut int.un cont de garanmtii si a spus ca la banii acestia nu mai avem acces.A spus ca putem sa facem acele cumparaturi dar cu alti bani din buzunar.Practic ne.au blocat banii si in continuare sustin ca banii se afla in contul nostru lucru neadevarat.Suntem demoralizati cu multa paguba si suferinta.Nu mai stim ce sa facem sa ne recuperam banii.Iovan nu mai raspunde la telefon si s.a schimbat complet.Oameni buni acesta este un sistem criminal condus de criminali care va fura banii.Va rog sa ma contactati poate ma ajuta cineva tel.0785946491. Spuneti tuturor sa nu puna bani nicaieri.Am fost mintit de un preot vrajitor om al satanei.Cautati.l pe google si il gasiti pe excroc.Are si pag. de facebook.Va rog sa anuntati toti prietenii lui ca este un excroc.Este din Bailesti hotul si a facut o biserica la Straulesti.Am auzit ca sunt multi cu banii furati.. https://www.facebook.com/nicolae.iovan.5

  22. Flucus IoaN says:

    Ne.m inscris in scnet avand incredere in cineva.Ni s.a prezentat o parte de afacere spunand ca asta este tot ce trebuie sa stim dupa care am semnat contractul.Dupa aceea am fost manipulati sa depunem suma de 11.000 lei fiindca acum exista o promotie.Am fost pacaliti sa bagam banii spunand ca.i folosim chiar de.a 2a zi la magazine partenere si din primul clic sporesc cu 10%, sub pretextul mutor avantaje.Cel ce ne.a pacalit a fost preotul Nicolae Iovan director Scnet.Dupa aceea a spus ca pentru a cheltui acesti bani noi trebuie sa mai avem de 16 ori mai multi bani.A mintit in privinta firmelor partenere si nu a mai raspuns la telefon.Banii odata depusi in contul lor i.au blocat.Va rog care mai sunteti in aceasta situatie sa ma contactati sa vedem ce este de facut.Suntem disperati si nu gasim iesire. tel.0785946491

  23. Flucus IoaN says:

    Vedeti ca prima data spune ca este gratis apoi va pacalesc sa bagati bani 11.000 lei pe care vi.i blocheaza.Eu am patit.o si am ajuns cu ei la procuratura.Sunt mari mincinosi si excroci.0785946491

Leave a Reply