Archive for August, 2012

Si a trecut prima saptamana

Saturday, August 4th, 2012

Azi a trecut prima saptamana de cand am ajuns in Anglia. In prima zi am aterizat la Luton apoi am luat trenul gresit si am trecut cu doua statii de cea in care ne astepta Cristina iar din cauza ca cineva a furat cablurile din cupru din nuj ce statie nu am avut tren inapoi decat dupa mai bine de o ora.

Odata ajunsi la prietenul Cristinei ne-am putut relaxa putin dar nu am reușit sa dormim deși aveam peste 24 de ore nedormite. Am mâncat primul English breakfast care a fost foarte bun apoi restul zilei a trecut destul de repede iar pe la 12 noaptea eram încă pe terasa si dădeam pe spate berile.

A doua zi am mers si ne-am făcut oystere pt transportul in comun. Am ales varianta de 7 zile pe bus oricate călătorii vrem si ne-a costat 18.5 lire plus 5 lire depozit care rămâne pe oyster. Asa ca de vineri am început sa exploram imprejurimile.

Prietenul Cristinei locuiește in Harrow in NV Londrei asa ca ne-am invartit prin apropiere. Am cautat pe Romani in Uk anunturi pentru o camera libera si am fost sa vedem cateva case dar nu ne-a placut nimic din ce am vazut Asa ca nu ne-am mutat niciunde vineri.

Vineri seara a urmat iar o bauta cu baietii si un BBQ in curte iar sambata am mers in ceva pub sa bem o bere si sa mancam traditionalul fish&cips adica peste pane cu cartofi pai, o jumatate de lamaie, mazare si ceva SOS Alb pentru peste. Berea e buna ei nu o dau la halba ci la pint care de fapt nu e pint ci 400 ml.

Dupa peste si berule am luat metroul spre Victoria Station ca sa luam trenul spre Brighton ca sa mergem sa ii vizitam pe Mistretu si pe Roxana

Trenul a facut o ora pana in Brighton si acolo ne astepta Roxana. Aici trenurile se misca extraordinar de repede si e o placere sa te dai cu trenul.

Brighton e un orasel frunos si linistit. Nu e agitatia din Londra. Si se simte aerul de mare.

La Mistret am stat pana Duminica dupamasa, am fost cu ei la job, ne-am intalnit cu alti Romani din Brighton am baut bere si am mancat deja celebrul fish and chips.
Si cel mai frumos loc din Brighton e plaja plina de pietre. Sufla vantul tare de tot asa ca am facut plaja cu fasurile pe noi si cu gluga trasa pe cap.

Dupamasa ne-am intors la Londra iar Luni ne-am gasit chirie si ne-am mutat de la Adi in propria noastra camera. Casele de aici sunt mici, inghesuite una in cealalta si toate-s cu caramida la vedere. Si toate au o curte mai mica sau si mai mica in spate. Chiria e 1500 lire pentru toata casa iar noi platim 470 pentru o camera.
Dupa ce ne-am mutat zilele au trecut din ce in ce mai repede, aplicam zilnic pentru job-uri si in cele din urma am gasit si primul job aici ca sofer. Am avut noroc ca in Romania mi-am facut toate atestatele si cardul tahograf asa ca aici m-au angajat rapid. Plus am avut cetatenia Maghiara si asa am scapat de problemele cu care se confrunta ceilalti Romani aici in UK. Si uite asa la 10 zile dupa ce am aterizat aici aveam si job.
La job am dat de Romani asa ca m-am adaptat rapid la noile cerinte.
Dupa inca o saptamana am fost la interviu pentru NINo si ne-am dus din nou cu pasaportul Maghiar iar dupa fix 6 zile am primit scrisorile cu numerele noastre in posta. Fantastic.
Intre timp Andreea si-a gasit si ea un job part time in weekend iar dupa o saptamana si-a gasit al 2-lea job full time asa ca ea are 2 job-uri si lucreaza zilnic. Eu lucrez noaptea si ma trezesc dupamasa si ne vedem rar cand plec la job ea vine acasa si invers.
Apoi am cumparat un Golf IV din 2000 1.9 TDI ca sa facem naveta cu masina ca noaptea cu bus-ul nu e foarte amuzant in Londra.
Si uite asa a trecut prima luna de cand suntem aici.
Nu e usor dar e bine, e cu totul altceva decat in Romania.

image

(more…)