Archive for February 20th, 2011

SCNet Romania frauda sau real?

Sunday, February 20th, 2011

Am vazut in ultima vreme ca multi oameni cauta informatii despre SCNet Romania (scnetromania), si anume daca este o frauda, sau e o metoda legala de a castiga niste bani.

Si eu mi-am facut cont si m-am inscris in SCnet Romania la recomandarea unui amic, care e mai in tema decat mine.

Mi-a zis sa aduc cat mai multa lume in retea deoarece o sa fie o treaba mare de tot si ca se vor face bani frumosi, dar eu eram sceptic. Am mai fumat multe chestii de genul MLM (morons lose money), care erau mai mult tzepe decat afaceri, dar mi-a zis ca si AVON si Oriflame sunt tot MLM-uri, si aici trebuie sa recunosc ca tipul are dreptate.

Cum am zis, m-am inscris pe site si am inceput sa citesc pe acolo contractele lor. Si din cate am inteles eu ideea e in felul urmator:

Se face o retea de potentiali clienti. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Intre timp se incearca acapararea cat mai multor afaceri de partea SCNet Romania pentru a oferi potentialilor clienti serviciile acestora dar la un pret cu discount (10% daca nu ma insel).
Ei bine discountul ala nu-l vezi pe loc ci platesti serviciul oferit in intregime, dar cei 10% din valoarea platita se impart in 4 directii:

– 1 % primiti dvs. in luna urmatoare
– 1 % primeste SCNet pentru administrare si alte cheltuieli (dar daca procentul oferit de firme e mai mic de 4%, SCNet NU ia nici un procent)
– 2 % se platesc in retea pe 4 nivele in sus.
– 6 % se intorc la Dvs., sub forma de vouchere de cumparaturi, care se vor strange intr-un cont virtual si se vor distribui intr-un un sistem Binar. (detalii despre sistemul Binar pe site: http://scnetromania.com/)

Tradus, cu cat ai mai multi oameni inscrisi sub tine, iti vor veni tie mai multi bani in viitor. Cel putin asa e teoria.

In realitate nu e tocmai roz situatia. Trebuie sa recrutezi o gramada de oameni, care sa fie activi si sa foloseasca serviciile partenerilor SCNet Romania. Aici intervine partea a 2-a, si anume cate firme vor dori sa intre in schema asta, si cati vor fi dispusi sa renunte la 10% din pret pentru a intra in colaborarea cu SCNet Romania.

Eu sa am o firma si sa ofer serviciile mele unei companii ca SCNet Romania cu 10% mai putin decat in mod normal ar trebui sa primesc in schimb o gramada de beneficii din partea SCNet Romania. Si nu doar o gramada de potentiali clienti, ci probabil as avea mult mai multe asteptari pentru cel 10% reducere.

Acum la mijloc e o chestie de marketing, daca va reusi SCNet Romania sa atraga de partea ei cat mai multe firme, atunci probabil ca toata povestea asta va functiona. Probabil ca firmele consacrate nu-i vor baga in seama si nu-i vor lua prea in serios pe cei de la SCNet Romania, deoarece au suficienti clienti si nu cred ca li se va renta sa renunte la 10% din incasari pentru cativa clienti adusi de SCNet Romania.

DAR sunt suficiente firme care-s la inceput si ar da orice pentru a-si atrage clienti de partea lor, pentru a-si mari incasarile. Si astfel ideea care sta la baza SCNet Romania ar putea functiona.

Asa ca daca e real sau nu, asta cred ca depinde in mare parte si de cei care sunt inscrisi in retea.

Oricum am vazut ca mai sunt multe de inbunatatit si la site (de exemplu traducerile), si as vrea sa revin cu o postare din nou pe blog cand vor fi cel putin 1000 de firme inscrise in SCNet si potentialii clienti vor avea de unde sa aleaga.

Deocamdata stiu ca amicul meu a testat sistemul la o firma de taximetre din Cluj si tot ce a trebuit sa faca, a fost sa zica soferului codul sau SCnet, si bonusul a fost alocat. Probabil cei 50 de bani din cursa de 5 lei nu vi se pare mult, mai ales cand trebuie impartiti in 4 directii, dar daca lumea se inscrie si fiecare reuseste sa-si inscrie cat mai multi oameni activi sub el, atunci castigurile s-ar inmulti vertiginos.

Partea buna e ca tie ca si utilizator simplu nu ti se cer bani pentru a intra in retea (cum e obiceiuri la alte MLM-uri), trebuie doar sa fi activ, sa te inscrii gratuit, si sa iti inscrii toate cunostintele sub tine, si asta pentru ca SCNet Romania sa aiba o baza de date cu clienti cat mai mare pentru a putea negocia cat mai usor contractele cu viitoarele firme partenere.

Asa ca eu cred ca exista o sansa de reusita.

P.S. Cand voi vedea 10% reducere la carburanti atunci voi fi 100% convins ca treaba functioneaza.

Vand / Cumpar Goblenuri

Sunday, February 20th, 2011

Sunt curios cati dintre voi ati cumparat vreodata un GOBLEN, sau cati ati auzit vreun amic sau amica sa cumpere un goblen.

Am auzit de multe ori ce mare afacere ar fi treaba asta, si unii oameni cumpara si croseteaza goblenuri ca mai apoi sa le vanda pe “bani frumosi”.

Problema e ca pana acum eu n-au auzit pe nimeni sa si cumpere vreun goblen, si n-am vazut pe nimeni facand bani frumosi din asa ceva.

Am gasit un anunt (de exemplu), in care se vand 2 goblenuri cu 1700 RON.

Cati dintre voi ati fi dispusi sa dati atatia bani pe 2 goblenuri?