Cum ar fi sa avem cu totii LIBER intre CRACIUN si REVELION ?

E al 4-lea an in care nu mai am aproape deloc liber de Craciun si de Revelion din cauza job-ului. Anul asta in 24 (vineri) am lucrat pana la amiaza, iar in 31 (tot vineri) urmeaza sa lucrez la fel. Deci adio drum catre casa, sa stai in ajunul Craciunului cu familia. Adio drum spre vreo cabana inchiriata prin munti ca sa prinzi revelionul acolo.

Lucrez, ca si multi altii, intr-un domeniu unde se presteaza servicii unor anumiti clienti. Asa ca m-am gandit ca ar fi interesant ca vreo 2-3 ani la rand, clientii sa renunte la orice fel de serviciu din partea TUTUROR intre Craciun si Revelion. Sunt 5 amarate de zile friguroase pe care fac pariu ca oricine ar prefera sa le petreaca alaturi de cei dragi sau alaturi de prieteni si nu la job. Astfel daca NIMENI n-ar mai apela la serviciile altora in astea 5 zile, dupa un an, sau doi, cei care presteaza serviciile respective si-ar da seama ca nu are rost sa tina deschis si in alea 5 zile din an.

Cum ar fi ca intre 25 si 31 sa nu mai faci nicio plata la vreo banca? Sa iti platesti toate cheltuielile, datoriile, etc. inainte de Craciun?
Cum ar fi ca inainte de 25 sa-ti faci provizii cu mancare si sa nu mai fi nevoit sa megi in Cora, Auchan, Carrefour, si in general la MALL sau la magazinul de la colt sa mai cumperi ceva?
Cum ar fi sa-ti rezolvi toate treburile la Primarie inainte de Craciun?
Cum ar fi sa-ti platesti toate taxele si impozitele inainte de 25 Decembrie?

Cum ar fi sa nu mai dai niciun ban din buzunarul tau intre 25 si 31 Decembrie?

Pentru banii aia altii sunt in stare sa te tina la servici si in 24 pana dupamasa si in 31 pana dupamasa.

Tin minte cand eram mai mic, toate magazinele din orasel erau inchise intre Craciun si Revelion, si mi se parea firesc sa fie asa. Cumparam 3 paini pentru toata familia, faceam provizii, aveam ce manca, totul era ok, toate erau platite, si se stia din dimp programul asta. Si in plus puteai sa-ti petreci acea saptamana cu prietenii, cu familia.

De cand am venit in Cluj am observat cu totul altceva. Agitatie peste tot, toate magazinele sa fie deschise, ba chiar mai mult pentru ca-i program “SPECIAL DE SARBATORI” cand fraierii de angajati trebuie sa stea in plus…

Lucram si in 24 si in 31, ca vezi poate si atunci mai pica vreun banut de undeva.

Sunt curios cati sunteti de acord cu mine? Cati dintre voi ati vrea sa fiti liberi intre 25 si 31 decembrie?

Ei bine, daca sunteti, luati atitudine!

Tags: , ,

Leave a Reply